Actualités

ORDONNANS, DE / CAFE ZONDER BIER
AT THE DROP OF A HEAD

À l’initiative de l’anversois Jack Verdyck, un assureur passionné par le cinéma, fut créée en 1958 la société de production Unico Films avec pour but affiché de produire des «films flamands à l’allure internationale», destinés aux marchés anglais et américains.

 

 

Reeds van in zijn kinderjaren droomt Bobbejaan van Buffalo Bill, cow-boy's en indianen en daarom zal hij, ouder geworden, in zijn cow-boy kostuum met gitaar onder de arm naar de grote stad trekken om er zijn succes als liedjeszanger te beproeven. Het geluk staat hem niet bij en hij zal een baantje krijgen als zanger in een bar. Daar wordt hij opgemerkt door een geheimzinnige graaf die met een nog geheimzinniger professor Drei-Stein, Bobbejaan in het dolste avontuur zal zenden. Met een fantastische tijd-machine wordt Bobbejaan "teruggezonden" naar het verleden. Zo vinden wij onze held ten jare 1801 aan het hoofdkwartier van Napoleon. Hij zal daar dan in een romantisch avontuur gewikkeld worden met de mooie Colette. Tot grote ergernis van Francine die al die tijd zijn belevenissen via de "tijd-tele" volgt. In een hevig duel met een lugubere Monsieur Lagrippe zal hij zich ontpoppen als een meester in de schermkunst en een hele boel van de meest onverwachte geschiedenissen vallen hem op de hals. Wanneer hij uiteindelijk als een spion in de gevangenis belandt, wordt de bedreiging van de guillotine een ernst. Maar Francine zal haar held niet in de steek laten en ook Bobbejaan tracht met een wanhopige vlucht zijn nek te redden. En net als het vlijmscherpe mes van de guillotine valt wordt hij gered door de professor en zijn assistente. Einde goed, alles goed, behalve dat Bobbejaan nooit zijn zo begeerde glaasje bier kreeg

année de production-productiejaar: 1962
genre: komedie
durée-lengte: 90 min
procédé: Zwart/wit - Noir et blanc
version-versie: Nederlands of Engels (synchrone klank), zonder ondertitels
production-productie: Unico Films
réalisation-realisatie: Charles Frank
scénario-scenario: Charles Frank, Trevor Peacock
images-beeld: Bert Mason
musique-muziek: Reg Owen
interprétation-vertolking: Bobbejaan Schoepen, Denise Deweerdt, Yvonne Lex, Eve Eden, Roger Coorens, Charles Janssens, Nand Buyl, Dries Wieme, Nini De Boël, Ann Petersen, Co Flower, Marcel Hendrickx, Tony Bell, Willy Van Heesvelde, Jan Materne, Paul Vandevelde, Louis Barret, The Cousins.

 

https://vimeo.com/176616085